

Γαρίδες σαγανάκι, με σκορδοβούτυρο
Υλικά
12 γαρίδες3 κσ Θάμα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
1/4 φλ. ούζο
100 γρ φέτα σε κομμάτια
2κσ ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τις γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο, πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1’ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4‘ . Σβήνουμε με το ούζο. Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6-7’ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 1-2’ . Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια, να λιώσει με τη ζέστη του τηγανιού. Σβήνουμε τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι, με ζεστό τραγανό ψωμί.

“Βουνό” από pancakes
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ180γρ γάλα
1 αυγό
1 βανίλια
90γρ αλεύρι
2 κσ ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κγ μπέικιν πάουντερ
2 κσ Θάμα λιωμένο
Εκτέλεση:
Για να γίνει λεία η ζύμη για τα pancakes, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε γάλα, αυγό, βανίλια, ζάχαρη και βούτυρο καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο Θάμα. Ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2’ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τα pancakes με μέλι, σιρόπι, άχνη ζάχαρη σοκολάτα, φρούτα ή αν θέλετε σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

Ομελέτα με τυρί αρωματικά, καπνιστό σολωμό και μπρόκολο
Υλικά
6 αυγά 4 κ.σ. γάλα αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κ.σ. Θάμα 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 100γρ σολωμό 100γρ φουντίτσες μπρόκολοΕκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά για την ομελέτα, μαζί με το γάλα. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το Θάμα και ρίχουμε μέσα τις φουντίτσες μπρόκολου και το μίγμα των χτυπημένων αυγών. Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 3’, προσθέτουμε τη φέτα και ψήνουμε για άλλα 2’. Αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη. Σερβίρουμε την πεντανόστιμη ομελέτα με τριμμένο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ2 ποτήρια νερού αλεύρι
3 αυγά
1 ποτήρι του νερού γάλα
125 γρ. Θάμα
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
4 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
4 κ.σ. κακάο
125γρ. Θάμα
2 ποτήρια νερού γάλα
Εκτέλεση:
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το Θάμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1’ ακόμα. Προσθέτουμετο κακάο, το μπέϊκιν πάουντερ και την βανίλια και τα ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Το βάζετε σε μία φόρμα και το ψήνετε 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
Ανακατεύετε τη ζάχαρη, το Θάμα, το κακάο και το γάλα. Τα χτυπάτε όλα μαζί με το σύρμα. Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε το μείγμα μέχρι να ζεσταθεί καλά, προσέχοντας να μην βράσει. Αποσύρετε από την φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Αφήνετε λίγο το κεϊκ να κρυώσει και αφού το κόψετε, περιχύνετε την σως. Για στόλισμα μπορείτε να ρίξετε φουντούκια, καρύδια κοπανισμένα ή τριμμένη καρύδα.